×

Jobba med Karlstads studenttidning

Karlstads studenttidning söker ständigt nya medarbetare till redaktionen. Ta chansen att fylla på ditt CV med intressanta och givande uppdrag vid sidan av dina studier och förgyll din studietid. Hur mycket tid det tar – det avgör du.

På Karlstads studenttidning finns flera olika arbetsroller. Det krävs ingen formell kompetens eller utbildning, även om detta givetvis är meriterande. Arbetet med Karlstads studenttidning är ideellt och görs på frivillig basis.

Reporter
Som reporter skriver du journalistiska uppdrag, intervjuar personer till artiklar och reportage. Vilka jobb som görs bygger på vad redaktionen fördelar internt, men som reporter har du också utrymme att undersöka ämnen eller problem du själv finner intressant. Vi ser helst att du har ett intresse för att formulera skriftliga texter och är van vid att arbeta mot en utsatt tidsram.

Fotograf
Som fotograf samarbetar du med reportrarna och gör de fotojobb som ingår i texterna i Karlstads studenttidning. Arbetet är mycket fritt och vi ser helst att du har både erfarenhet och tillgång till systemkamera samt erfarenheter av bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop.

Webbredaktör
Som webbredaktör ansvarar du för senaste nytt på karlstadsstudenttidning.se. I uppdraget ingår att omvärldsbevaka andra studentstäder, nyheter från universitetet samt studentkåren. För att arbeta som webbredaktör ser vi gärna att du har erfarenhet av publiceringsplattformen WordPress samt erfarenhet av nyhetsvärdering och journalistiskt skrivande samt är van vid ett hektiskt arbetstempo.

Illustratör
Som illustratör ser du till att göra Karlstads studenttidning lite mer levande genom att berika med illustrationer. Vi ser helst att du har erfarenhet men framför allt ett intresse av att illustrera där ett fritidsintresse är att föredra.

Redigerare
Som redigerare samarbetar du med tidningens layoutansvarig för att redigera den tryckta papperstidningen av Karlstads studenttidning. Vi ser helst att du har gedigen erfarenhet av Adobe InDesign.

Sociala medier-redaktör
Som redaktör för Karlstads studenttidnings sociala medier är du som ansvarar för tidningen i sociala medier, publicerar bilder på Instagram, Snapchat och ser till att tidningens läsare dagligen möter en uppdaterad studenttidning i sociala medier. Vi ser helst att du har en vision om hur Karlstads studenttidning kan arbeta strategiskt i sociala medier samt en erfarenhet av att arbeta dagligt med sociala medier.

Intresseanmälan

Toppnyheter