×

Regler för kommentering

Karlstads studenttidning.se är en grundlagsskyddad sajt med en ansvarig utgivare. Utgivaransvaret omfattar dock inte kommentarer. Där ansvarar den som kommenterar själv för sina yttranden.

På Karlstads studenttidning.se kan du kommentera utvalda artiklar. För att hålla god ton väljer vi på Karlstads studenttidning att radera de kommentarer som överträder svensk lag samt de kommentarer som inte följer Karlstads studenttidnings regler för kommentering.

Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang på Karlstads studenttidning.se och/eller i den tryckta tidningen. Genom att kommentera samtycker du till sådan användning. Förbehåll mot något av detta accepteras inte.

Vi vill inte se – och kommer att ta bort
– Negativa kommentarer om etniskt ursprung, kön, politisk tillhörighet, sexuell läggning, yrke, religiös åskådning, utbildningsföreningar eller utbildningar
– Rasistiska, pornografiska eller sexistiska formuleringar
– Hot, trakasserier, skvaller eller lögner
– Uppmaningar till brott
– Reklam för kommersiella produkter eller tjänster

Dessa regler gäller:
– Använd en civiliserad ton
– Håll dig till ämnet
– Argumentera med egna ord
– I dina kommentarer får du inte använda material som någon annan har upphovsrätten till
– Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang av Karlstads studenttidning

Karlstads studenttidning förbehåller sig rätten att radera kommentarer som strider mot de regler och riktlinjer som nämns ovan.

Den som gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan personligen bli straffrättsligt ansvarig för detta och Karlstads studenttidning polisanmäler samtliga kommentarer som anses bryta mot svensk lag.

Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna stängs av.

Karlstads studenttidning.se följer samma pressetiska hållning som Karlstads studenttidning i tryckt format och övervakar kommentarsfälten i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Du kan läsa mer om hur Karlstads studenttidning arbetar med kvalitetsjournalistik här.

Toppnyheter