×

Jobba med Karlstads studenttidning

Nu söker Karlstads studenttidning nya medarbetare till redaktionen inför höstterminen 2018. Ta chansen att fylla på ditt CV med intressanta och givande uppdrag vid sidan av dina studier och förgyll din studietid. Hur mycket tid det tar – det avgör du!

På Karlstads studenttidning finns flera olika områden man kan arbeta inom. Det krävs ingen formell kompetens eller utbildning, även om det givetvis är meriterande. Arbetet med Karlstads studenttidning är ideellt och görs på frivillig basis.

Skribent

Som skribent gör du journalistiska uppdrag, intervjuar personer till artiklar och reportage. Vilka jobb som görs bygger på vad redaktionen fördelar internt, men som skribent har du också utrymme att undersöka ämnen eller problem du själv finner intressant. Vi ser helst att du har ett intresse för att formulera skriftliga texter.

Fotograf

Som fotograf samarbetar du med skribenterna och gör de fotojobb som ingår i texterna i Karlstads studenttidning. Arbetet är mycket fritt och vi ser helst att du har både erfarenhet och tillgång till systemkamera samt erfarenheter av bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop.

Webbredaktör

Som webbredaktör ansvarar du för senaste nytt på karlstadsstudenttidning.se. I uppdraget ingår att omvärldsbevaka andra studentstäder, nyheter från universitetet samt studentkåren. För att arbeta som webbredaktör ser vi gärna att du har erfarenhet av publiceringsplattformen WordPress samt erfarenhet av nyhetsvärdering.

Illustratör

Som illustratör ser du till att göra Karlstads studenttidning lite mer levande genom att berika med illustrationer. Vi ser helst att du har erfarenhet men framför allt ett intresse av att illustrera där ett fritidsintresse är att föredra.

Redigerare

Som redigerare samarbetar du med tidningens layoutansvarig för att redigera den tryckta papperstidningen av Karlstads studenttidning. Vi ser helst att du har gedigen erfarenhet av Adobe InDesign.

PR-ansvarig

Som ansvarig för Karlstads studenttidning PR-arbete är det du som ansvarar för tidningen i sociala medier, publicerar bilder på Instagram, Snapchat och ser till att tidningens läsare dagligen möter en uppdaterad studenttidning i sociala medier. Vi ser helst att du har en vision om hur Karlstads studenttidning kan arbeta strategiskt i sociala medier samt en erfarenhet av att arbeta dagligt med sociala medier.

Intresseanmälan

För studenter av studenter sedan 1967

Följ oss

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Denny Jansson